3. Oktober 2004

Det har varit dåligt med dagboksskrivandet och uppdaterandet på hemsidan detta året, svårt att summera hela året utan att ngt viktigt faller bort!

I våras gick vi både lydnads- och spårkurs för Carina Romland, vi var jättenöjda med spårkursen och spåra är verkligen ngt Chino kan och gillar!

14. Maj gjorde vi ett försök att tävla i lydnadsklass 1, gick helt åt fanders men var väl så nyttig erfarenhet, speciellt för matte som var så nervös så hon glömde kommendera Chino!

Kristi Himmelfärdshelgen var vi på spår- och lydnadsläger i Villingsberg, utanför Karlskoga. Från tidig morgon till sen kväll var det bara träna som gällde, vi fick massa nyttigt med oss därifrån!

31. Maj tävlade vi appellen, spåret gick på en snustorr åker och Chino spårade sämre en någonsin, vi fick 6 poäng från bägge domare trots det. Lydnaden gick hyfsad och vi fick poäng på allt utom framförgåendet. I budföringen rundade Chino glatt mottagaren så det blev en nolla....på platsen låg han exakt 5 sekunder innan han skamset smög upp och efter matte.

Midsommarafton var det tänkt att testa lydnadsettan igen, gick åt skogen redan på platsen då Chino trodde det var budföring och sprang och satte sig bredvid tävlingsledaren, matte kunde inte annat än skratta! Vi avbröt efter linförigheten då Chino inte var med alls.

Under sommaren testade vi lite sök, hann inte mer än med lite vindmarkeringar och sedan har sökträningen krockat med appellkursen vi går på, en fantastisk kurs där vi både spårar och tränar lydnad på söndagar!

Vi har även hunnit med några träningstävlingar på Varbergs brukshundsklubb och det går bättre och bättre - matte lär sig hela tiden! :-)

Vi är anmälda till appellen 24/10, får se om vi kommer med eller ej...även anmält till appel i december....

För övrigt så trivs vi med livet bättre än någonsin, trivs i vårt lilla hus och med grannarna...ja, med ALLT! Katten Sussie försvann i somras och vi har en ny liten katt som heter Chivas, han kommer att synas på bild på hemsidan....

041030

Vi kom med i appelltävlingen i Mark...och blev uppflyttade med 230,5 poäng!! 9 på spåret och 10 på platsen glädjer matte MKT! Budföringen, som är Chinos bravadnummer, nollade vi! Han tyckte det var roligare att bara springa runt mottagaren...men men, det gick ju vägen i alla fall! Det var för övrigt en lite lustig appelltävling, legender som Sven Järverud och Lothar Marunga fanns med i startfältet! Hur stor är chansen att hamna i samma appelltävling med dessa två? *ler malligt*

Nu är vi anmälda till tre st. lydnadsettor, 27/11 i Partille, 4/12 i Varberg och 12/12 i Gbg...matte oroar sig väldigt för platsen, trots att Chino numera ligger lugnt så är det inte alls säkert att det går bra om ngn annan reser sig - eller ännu värre - börjar springa runt...

2. april 2005 har vi planerat tävla lägre så det blir ingen vintervila här inte!!

041130

I lördags tävlade vi lydnadsettan, skrapade ihop 153,5 poäng. Chino fickför sig att det var kallt och blött och att han då inte skulle varken sätta eller lägga sig - irriterande! Så i läggande under gång gjorde han urtjusig ställande i stället! OM matte i ens vildaste fantasier kunde ha förväntat sig detta så hade hon ju kommenderat lite mer på skarpen...men hur skulle hon ens kunna tänka sig sånt när Chino ALDRIG missat i denna moment? I appellen fick vi en tia för läggande under gång av båda domare! Jaja, om matte blir frisk och återfår rösten så är det ny tävling på lördag, på hemmaklubben Varberg!

041204

Matte har legat sjuk hela veckan, hundarna har fått klara sig med att rasta sig själva i inhägnaden, i går hade vi dock besök av lilla pudelflickan så Chino fick springa av sig lite i alla fall.

I dag tävlade vi i Varberg - och lyckades komma över den magiska 160 p. gränsen! Matte trodde dock inte det eftersom poängen inte var så värst lysande, hon kunde inte begripa HUR Chino kunde missa hoppet? HUR kan man få bara 6 poäng på hoppet??? Det blev 164 poäng allt som allt i alla fall så nu har vi vårt första förstapris!

Matte fick även veta att det bör vara alldeles klart att vi ska börja på tjänstehundsutbildningen till vintern, efter årskiftet får vi alldeles säker besked! Nästa helg är det klubbmästerskap på lördag och lydnadsettan i Gbg på söndag, sen är tvälingarna slut för denna år. Hade lite funderingar på att anmäla till Kungsbacka 26/12 men vi har ju aldrig ens tränat inomhus och vet inte hur eller var man kan göra det så det känns som en lite väl stor chansning att anmäla till en sådan!

Hur som helst så känns det alldeles, alldeles underbart att vi faktiskt fått några "riktiga" resultat, att all träning faktiskt lönat sig och att både matte och Chino mognat till sig....:-) ...och man får faktiskt riktigt blodat tand av resultat!!!!

--------------------------------------------------------------------------------

Resultat för sista lydnadstävlingen finns under Lydnadstävlingar, Chino hamnade på en gottdoftande fläck och STÄLLDE sig upp på platsliggningen...han kom dock snabbt på detta och la sig igen men då var redan 30 poäng borta...:(

Annars gjorde vi nog den bästa lydnaden hittils då, domaren frågade mig efteråt om jag har bytt hund - "Nä, men bytt klubb!" svarade jag... Domaren berömde oss ytterligare en gång separat efter tävlingen, att vi verkligen gått framåt enormt sedan han sett oss sist (midsommaren -04 såg han oss senast då vi avbröt lydnadstävlingen).

Året slutade med sorg, Lufsen rasade totalt med sin bakdel både på julafton och juldagen...matte såg ingen annan utväg än att låta gamle mannen somna in. Han kunde ju inte följa med på sina älskade promenader längre alls...och ramlade allt oftare även inomhus. 12½ underbara år gav han matte!!!