Fredag den 13 juni 2003

I dag hämtade jag Chino. Han satt med mig i baksätet, pep inte en endaste gång men kräktes tre, tur jag hade ett stort badlakan med mig-räckte precis! Väl hemma åt vi lite, skällde på katten som belönade skallet med en rak höger-ujujujuj var rädda vi blev! Somnade gott och vaknade bara tre ggr för att kolla att matte låg kvar där hon skulle.

Lördag 14 juni 2003

Vaknade vid 6, fick för första gången gå ut med gamle farbror Lufsen. Åkte bil till djuraffären där Chino fick välja tuggben och godis, 11 veckors födelsedag och lördag juh! Träffade på en urtjusig tjej på 3 månader-hoppas vi springer på varandra här hemma också, hon bor bara två gårdar i från oss! På hemvägen kräktes Chino igen- tråkigt. Efter en middagslur var det dags att leka för första gången, verkar som det börjar kännas tryggt och bra nu. Bråkat med bollen och trasan, skällt på katterna.

Söndag 15 juni 2003

Väckte 04.20, vill inte kissa på uteplatsen utan måste ut "på riktigt" -DUKTIGT!! Somnade om och vaknade 08.20, ut och kissa, frukost och sedan ut med farbror Lufsen, försökt få honom att leka lite men det går inte så bra-han är för stel och långsam. Till mattes stora förvåning lyfte Chino ben 4 (FYRA) ggr i dag när han pinkade..!!

Måndag 16 juni 2003

I dag har Chino jobbat första dagen! Han hade fullt upp med att hälsa på allt och alla...tills matte stängde dörren till sitt rum och han slocknade och sov nästan tre timmar som stenad. Ut och pinka och sen var det full rulle, mattes kollegor hade köpt en gullig välkomstpresent; ett gosedjur som var alldeles lagom stor för att bäras med kaxig attityd... Matte fick skurat på kontoret också, Chino välte vattenskålen och bar sen runt själva skålen .. la sig själv i vattnet för säkerhetens skull så det blev blött över HELA golvet - Duktig hund! :) På kvällen träffade vi den där snygga Cissi igen, hon från djuraffären om ni minns? Chino och Cissi fick busa av sig rejält; samspelt så som valpar ska leka! :)

Tisdag 17 juni 2003

Vaknade inte förrän klockan ringde vid 6...alltså har vi sovit hela natten utan att vakna för att pinka!! På jobbet gick det hur bra som helst, Chino verkade känna sig hel trygg där också redan andra dagen; lade sig och sov i mattes rum och brydde sig inte om matte sprang ut och in. I dag fick Chino börja äta lite filmjölk till mellanmål, han är så stressad när han ska äta samtidigt som Lufsen morgon och kväll så han äter aldrig hela portionen - då tyckte matte att det var lika bra han får ett mellanmål i stället i lugn och ro! Matte ska laborera lite hur vi bästa kan äta så alla blir nöjda och glada, ska testa låta Lufsen äta ensam först och sedan ge Chino maten - Lufsens mat distraherar hans ätande något otroligt!

Onsdag 18 juni 2003

I dag hände det!! Chino pinkade inne...fast egentligen inte; han gick till grannföretaget och gjorde det...jaja, det var dom som kom och väckte honom när matte var ensam och inte kunde springa ner omedelbart... Efter jobbet (sista dagen innan semester !!) åkte vi och hämtade Felicia som fick passa hundarna i bakluckan medans matte gick och handlade. Hon följde sedan med hem och rastade Chino efter mellisen (medans matte dammsög). På eftermiddagen åkte vi till Gunnebo och Chino fick premiär-plaska i vattnet -OJ så roligt det var!!! På hemvägen tog vi en sväng till BK, var massa med hundar där och rätt många valpar/unghundar, Chino skällde rätt mycket på allt och alla i början men efter ett tag satt han bara och iaktog dom andra...Duktig hund! En händelserik och rolig dag med andra ord!! Nu ska matte ha semester till 4/8 så det ska bli massor med roliga turer på dagarna...i morgon bär det av till veterinären-hm, det kanske inte är SÅ roligt?? :)

Torsdag 19 juni 2003

I dag har vi varit till veterinär för vaccination, Chino har ögoninflammation och fick recept på salva för det. Han var jätteduktig när veterinären tittade och klämde och kände. Minst lika duktig var han sedan hemma när matte droppade i salva i ögonen! Åka bil tycker Chino om, inga problem längre med att fälla ned bakluckan - han sitter och väntar sååå snällt på att matte ska stänga så vi kan åka!!

Fredag 20 juni 2003, midsommarafton

I dag hade vi besök av Skruttan med matte Ingela, Chino tyckte nog Skruttan var en torr och tråkig dam; hon ville varken leka eller gick att få bli arg... Promenerade lite vid havet i blåsten, busat och försökt få gamlingar med på att leka...måste hitta lite jämngamla kompisar att leka med!!

Lördag 21 juni 2003

I dag har vi mest bara slappat, lekt, sovit, ätit och varit ute. I dag har Chino bekantat sig med dammsugaren också, inga som helst problem, han gick och lade sig som Kung i mattes säng! Chino är så avslappnad hemma numera att han kan sova i ett annat rum, fortsätta sova trots att matte rör på sig osv...han ville även stanna på uteplatsen en liten stund alldeles ensam. Chino har även förstått att när matte säger "Stanna" så betyder det att han inte ska följa med ut (t.ex. ut och röka, ut med soporna osv...) -Åter igen: DUKTIG hund!!!

Söndag 22 juni 2003

Åkte till OG för att titta på hundar, Chino var inte alls lika kaxig när vi passerade alla bakluckor med skällande schäfrar! Han fick "ringträna" lite på låtsas och så satt vi bara och tittade på alla hundar och människor. På kvällsturen träffade vi på Cissi och stannade för att busa med henne, tror mattarna babblade på över en timme! Sedan sov vi gott allihop...antagligen friskluftsförgiftade... :)

Måndag 23 juni 2003

Regnigt och trist hela dagen. Trots vädret har vi varit på GMBK, gick en promenad med Snowy, hennes husse och Chino...efter massa onödigt skällande och pipande gick det riktigt bra till sist. Tog en eftermiddagsvila och åkte sen till Kallebäcks BK, var bara en kille där och tränade men det var alldeles perfekt för Chino att försöka gå runt planet medans de tränade - utan att skälla. Matte har stora planer på ett bad inom närmaste framtiden...för Chinos räkning alltså! Chino har blivit piggare och busigare, somnar inte alls så där valpigt i en hög mitt i leken längre...däremot kopplar han av direkt när matte går och lägger sig i sovrummet.

Onsdag 25 juni 2003

I går var en slappardag igen, regn och grått. Hade fikabesök och var själva på fikabesök. I dag har vi klippt klor för första gången samtidigt när vi tog ögonsalva - gick hur bra som helst!! I kväll blir det nog besök på GMBK igen...

Torsdag 26 juni 2003

Var inte så mycket hundar på BK i går men vi lufsade runt en stund i alla fall. Sedan var vi hem till Gamma, en långhårig schäfertik på säkert 100 kg. I dag ska vi hämta med oss henne när vi går ut eftersom hennes matte och husse jobbar och det kan vara bökigt för lill-husse att gå ut med henne. Chino ville mest sova hela dagen i går till den grad att matte började bli orolig...men på kvällen var han sig själv (eller ännu vildare) igen - total tokfnatt fick han och den varade flera timmar...jaja, han hade ju vilat och samlat krafter för det hela dagen!

Lördag 28 juni 2003

I går var det varmt...VÄLDIGT varmt! Efter att ha varit till mattes jobb en timme fick Chino och Lufsen plaska en stund på stranden nedanför Gunnebo. I dag har vi varit i Bollebygd och hälsat på en familj som hade en alldeles tossig hund - alla tre sprang och lekte så Chino var alldeles slut.(Finns bilder från besöket i Bollebygd!) När vi kom hem fick Chino sig ett bad vilket gjorde att han piggnade till - försökte äta upp Lufsens säng bl.a.

Måndag 7 juli 2003

Hemkommen efter en vecka i Stockholm och Bålsta. Har träffat massa med nya människor, några med hund också! Chino hade jätteskoj med Uschi, en pumi-tjej som bor i Tyresö där vi stannade både på vägen till Bålsta och vägen hem. I Bålsta träffade vi "farbror" Snobben, Lufsens gamla kompis. Han och Chino hade hur kul som helst ihop tills Chino upptäckte hästarna i hagen intill Snobbens mattes hus - Oj vad matte blev rädd! Lufsen blev ju sparkad av en häst i sin ungdom då han skulle jaga dom; inget matte vill uppleva igen! Allt slutade dock väl, Chino var så pass rädd för dom "stora hundarna" att han till sist sprang till matte som skuttade och viftade 50 m. bort... En annan ny upplevelse var att sitta fastbunden, det gick hur bra som helst!! Chino och Lufsen satt fast vid varsin "skruv" flera timmar på fredagkvällen då matte grillade med vännerna...hundarna hade dock sällskap av någon som ville klappa dom nästan hela tiden...och givetvis massor med leksaker, tuggben och gott Bålsta-vatten!:) Vi började resan 29/6 på en utställning på OG Varberg, Chinos mamma fick CERT och blev SUCH!! Nu ska vi bara slappa ett par dagar, kanske åka på några kortare turer men inga avancerade utflykter är inplanerade...borde nog åka till skogen och titta om kantarellerna bor där redan...

Fredag 11 juli 2003

Ojsan...har hela veckan gått utan att vi skrivit något! Nåväl, det har inte hänt något speciellt alls...mest tagit det lugnt, åkt lite till BK och tittat på hundar, annars bara slappat hemma! I går kväll träffade vi på en finsk lapphund på Kallebäcks BK, han är 4 månader gammal och gissa om Chino hade skoj med honom!! De fick leka av sig ordentligt och på kvällen hade vi en trötter hemma - Chino gick självmant in i sovrummet och lade sig redan vid 22-tiden! Matte fick nummer till lapphundens matte så förhoppningsvis får de leka fler ggr tillsammans!

Måndag 14 juli 2003

Ojojoj vad det är varmt! Både matte och Chino liiiiider!!! Ska tydligen vara så nu hela veckan så det blir inte många knop gjorda på dagarna. I lördags var vi till Halmstad och tittade på lydnadstävlingar. Det var både inspirerande, skoj och skapade liiite prestationsångest hos matte. I morse träffade vi på Cissi i "rasthagen", inte setts på ett tag så det var väldans skojigt...synd bara att matte hade tvättstugan att passa så Chino och Cissi fick inte riktigt leka så länge som de hade velat....

Onsdag 16 juli 2003

Det har varit FÖR varmt för att göra något alls på senaste dagarna...förrgår var vi och badade - Chino simmade på riktigt för första gången. I dag har han åkt bil utan Lufsen för första gången och varit alldeles ensam hemma en snabbis när matte gick ut med Lufsen ensam...och allt har gått hur BRA som helst!!

Lördag 19 juli 2003

Varmt, varmt och åter varmt...dagarna ligger vi inne och går ut på kvällarna, utom de obligatoriska ut-o-kissa-svängarna då...I torsdags kväll fick Chino busa av sig ordentligt med en dobbermann-schäfer blandis, en söt tjej på 6 månader. Hon var lika stor som Chino och dom lekte otroligt bra tillsammans!! Chino var så trött av lekandet att dagen därpå sov han mest hela dagen vilket vara bra eftersom matte var tvungen att handla så pojkarna fick vara ensamma hemma ca. 3 timmar. Allt utom Lufsens flexikoppel var intakt när matte kom hem, troligen var det noggrannt planerat av Chino att bita av linan - han har la retat sig på att Lufsen alltid går en bit före!! Chino har fått lite utslag/eksem i armhålorna vilket bekymrar matte, vi försöker med huskurer till att börja med, baddar med alsolsprit och undviker att bli blöta....

Chino har tappat sin första tand!

Fredag 25 juli 2003

Oj vad tiden går fort! Denna vecka har vi haft besök från Upplands-Väsby, två vuxna och två barn...vilket roat Chino MYCKET! Bäst tyckte han om morgnarna när han fick på sitt varsamma sätt väcka samtliga...hm...undrar om det var SÅ uppskattad av dom som väcktes? :) Onsdags åkte vi och hälsade på Chinos uppfödare så han fick leka med sina två systrar och mamma, matte fick ta en snabbtitt på mormors tre dagar gamla valpisar! Chinos systrar var rätt så tjejiga (Läs:bitchiga) av sig och när dom fick vara ute och leka alla tre så tyckte Chino mest om att iakta systrarna på avstånd, dom slogs ju nästan när dom lekte! *Läskigt*

I dag var vi på jobbet och gjorde i ordning mattes rum med nya möblerna, det blev jättefint och gott om plats för både Chino att Lufsen att ligga på...

Tisdag 29. juli 2003

I går var vi i svampskogen...kom hem med miljon fästingar och fyra liter kantareller. Fy bubblan vad med fästingar både Chino och Lufsen (och även matte!!) hade på sig...nu blir det vitlöksolja och rosmarinavkok!! I dag fyller Chino 4 månader, stor och fin har han blivit...även om öronen fortfarande är några storlekar för stora och hänger lite hur som helst. Chino har tappat massa tänder...matte har tappat räkningen på dom för längesen... :)

Torsdag 31. juli 2003

I dag har vi varit i Slottsskogen och miljötränat, hade sällskap av två schäfervalpar och en liten blandiskille på 2 år. Tycker att i det stora hela skötte sig Chino alldeles över förväntan, väldigt lite gorma och hoppa. Svåraste var nog att passera hästarna men på litet avstånd och med massa godis kunde vi titta även på dom alldeles tysta efter en stund! Matte har fått klippa bort en fläck päls på Chinos rumpa, hittade äckel-fukteksemsutslag där och hade inget val...men det läkte nästan helt över bara en natt när håret var borta och matte baddat med alsolsprit!:)

Fredag 1. augusti 2003

Oj vilken glad och stolt matte Chino har i dag!! Varit till BK nästan fyra timmar, mest tittat på hundarna och umgåtts MEN... ...även lagt spår för första gången!! Chino snappade upp spåret väldigt snabbt utan ett ljud från matte och sen fick matte springa efter!! Nu ska vi försöka lägga spår båda dagarna i helgen för att sedan göra uppehåll till nästa helg..Skoj!!!!!!!

Tisdag 5. augusti 2003

Vi spårade både lördag och söndag, Chino tappade spåret en gång bägge gångerna men hittade snabbt tillbaka och till målet - Skoj!! Matte har börjat jobba vilket gör att både hon och Chino är helt utmattade! :)

Lördag 9. augusti 2003

Usch o fy så varmt det fortsätter vara! Chinos eksem, hotspots, blev värre så i torsdags var vi till vetten. Fick antibiotika som han ska äta 15 dagar och salva att smörja runt utslagen. ...och så får Chino ha krage på sig. Först var det SÅ synd om honom men han glömde rätt fort bort att han ens har den på sig - leker och busar som om han inte hade någon krage alls! Vilket gör honom till en samhällsfara... Vetten sade att det är kört med hoppet om två testiklar, lite trist är det allt men o andra sidan så hade ju mattes ambition att få en långhårig schäfer att ha trevligt med - inte att ställa ut...nu fick hon en korthårig schäfer som inte heller ska ställas ut... :) Tanken var att spåra i dag men det är fortfarande kl.20.30 på tok för varmt för att matte ska ut mer än absolut nödvändigt...och när det väl kommer att vara svalare så är det ju mörkt. Vi satsar på morgondagen...

Söndag 24. augusti 2003

Längesen något blev skrivet nu, dels för att mattes dator kraschade, dels för att matte jobbat... Vi fick åka till veterinär en gång till eftersom Chino slutade äta och hade lite diarre, tror diagnosen lydde "överbeskyddande, parnoid, hypokondrisk matte"... Han fick iaf avbryta antibiotikan men tror do mdagar han hann få det hade hunnit göra sin verkan, hans eksem är helt borta och han äter som en häst igen! Har spårat ett par ggr under tiden som gått, de flesta gånger har gått alldeles utmärkt! I går köade matte till en plats på valpkurs så på fredag ska vi börja! Tror Chino är äldst på vår grupp och antagligen även störst... :) Ska försöka föra över lite nya bilder också...inte blivit så mycket bilder tagna heller senaste veckorna...

Fredag 29. augusti 2003

I dag fyller Chino 5 månader och i dag har vi varit på valpkursen för första gången - SKOJ! Han är nog inte riktigt så odräglig som matte gärna vill tro emellanåt... :) I veckan var vi på BHK och tog en skogpromenad med Stella, en dobermanntik som går på vår valpkurs. Chino hittade Underbara Gyttjepölar att plaska i...matte började tro att det är en flodhäst och ingen schäfer hon har...

Söndag 14. september 2003

Hm...matte har varit väldans lat vad gäller både att skriva dagbok och ta bilder! Fast hon har jobbet mycket och letar febrilt efter ett hus för henne och alla djuren att bo i... På kursen går det ganska bra, senast var vi i Slottsskogen för att miljöträna, tyckte liiite synd om dom andra kursdeltagare som mest fick vänta - Chino kunde ju inte passera några djur utan att skälla och gorma...och vi fick inte gå vidare innan han kunde passera tyst...:) Vi får nog åka till en 4H-gård ett par ggr närmaste tiden och fortsätta öva på det. Chino är stor som en vuxen schäfer nu, vet inte exakt vad han väger men det är över 30 kg. 61 cm. över manken är han enligt mattes tumstock. Kan vara pinsamt ibland när han beter sig som den 5,5 månader gammal valp som han är men ser ju ut som en Stor Vuxen schäfer... Matte har lite dåligt samvete för hon hinner inte leka och träna med Chino så mycket som hon skulle vilja i och med att det just nu är så mycket att göra på jobbet...men men, det blir bättre!

Lördag 25. oktober 2003

Verkar som att denna är en månadsbok i stället för dagbok... Chino har varit hos veterinär för hältan han dragits med hela hösten, tog borrelia- och erlichiaprover men inget av dom visade något, i röntgen syntes det lite "vitt på benen", det heter något fint som matte glömt...men på ren svenska kallas det för växtvärk! Så vi har försökt ta det lite lugnt och Chino äter smärtstillande (Rimadyl) under tre veckors tid. 3/11 ska vi tillbaka till vetten och ta nya bilder. Chino har även fått brinannande intresse för inrening på sistone, speciellt när matte inte är hemma....hm....

På valpkursen gör vi små-små framsteg, kan snart gå fot en bit och kan skälla på kommando - ibland.

Matte har köpt ett hus så det blir flytt ut på landet sista helgen i november!! Hoppas att tomten snabbt blir inhägnad (hänger ju på mattes plånbok och energi...) så både Lufsen och Chino kan få springa lösa på tomten!

30. december 2003

Hm...sicken lat matte! Varken hållit hemsidan uppdaterat eller tränat Chino på sistone. 29/11-03 flyttade vi till det lilla huset på landet, hundarna och gammelkatten Fridolf är överlyckliga. Lufsen går sällan promenader längre utan för hans del blir det mest att strosa runt på tomten i sin egen takt. Chino är oftast lös på tomten också och hjälper matte med trädgårdsarbete - att bära runt kvistas som blåst ner från träden i stormen. Han vet dock inte riktigt var dom ska ligga så han baar bär dom runt och lägger dom lite här och var...

Matte har varit ledig sedan 22/12 och ska vara hemma till 7/1, blir lata slappa dagar med massa gos...vädret har varit mest bedrövlig så varken hundarna eller matte har velat vistas utomhus.